divendres, 16 de març del 2007

3 milions més d’europeus amb feina

Segons l’Eurostat, l’oficina d’estadística de la Comissió Europea, l’ocupació laboral a la Unió Europea ha crescut en el darrer trimestre de 2006 en gairebé 600.000 persones. Si les dades provisionals es mantenen, això significa que en total uns 3 milions de ciutadans van trobar feina al llarg del 2006.

Els resultats de l’Eurostat són un indicador del bon estat de salut de les economies de la Unió Europea, i sobretot dels països de l’eurozona. Les estimacions de l’oficina d’estadística europea indiquen que uns 207 milions d’europeus i europees tenen feina, 140 milions dels quals són a la zona euro.

D’altra banda, també destaca el fet que és l’últim cop que l’Eurostat presenta els resultats, primer, en base a la Unió Europea dels 25 estats membres, i segon, en base a l’eurozona dels 12. A partir d’enguany, els resultats sobre l’ocupació a la Unió Europea inclouran les dades de Bulgària i Romania, els darrers països del procés d’ampliació, mentre que als integrants de la zona euro s’hi sumarà Eslovènia, el primer país que adopta la moneda única des de la seva entrada en circulació fa 5 anys.


+ info a la web de Mola TV i a la web de la Comissió Europea