divendres, 2 de març del 2007

La UE avalua com a desiguals els progressos de l’estratègia europea de transport

Les conclusions de l'avaluació intermitja de l'estratègia europea de transport 2001, realitzada per la Comissió Europea, no són del tot optimistes. Transcorreguts els cinc primers anys des de la seva aprovació, els progressos són desiguals.

L’avaluació destaca com aspectes positius l'obertura de les xarxes de ferrocarril a la competència, o la creació de l’espai aeri europeu, però també identifica àrees en les quals és necessari seguir avançant durant els pròxims cinc anys. La Comissió Europea considera necessari realitzar majors esforços en temes com la mobilitat sostenible, protecció dels drets dels passatgers, o innovació, així com potenciar la dimensió internacional del transport europeu.

Eurodiputats i membres de parlaments nacionals s’han reunit aquesta setmana per trobar la millor manera de facilitar el transport de béns i persones a la Unió Europea. L'estratègia europea de transport 2001 se centra a aconseguir compatibilitzar progrés i respecte pel medi ambient, de manera que incideix en la utilització de mitjans de transport més eficients i respectuosos amb l'entorn, com el tren i el vaixell. A més a més, busca la interconnexió de les xarxes europees de transport.


+ info a la web de Mola TV i a la web del Parlament Europeu