dimarts, 13 de març del 2007

El President del PE demana als líders europeus que pensin en les noves generacions

El president del Parlament Europeu, Hans-Gert Pöttering, ha demanat als líders europeus que pensin en les noves generacions a l’hora d’afrontar decisions polítiques difícils. El president ha llançat aquest missatge en el primer discurs davant els mandataris durant el Consell Europeu de primavera.

El discurs del president de l’eurocambra es va centrar en les conseqüències de l’escalfament global i del canvi climàtic. Pöttering va recordar un informe recent de Nacions Unides segons el qual els últims anys han estat el més calorosos des de 1850. De fet, el Consell Europeu de primavera ha acabat amb el compromís que els 20% de l’energia que es consumeixi a Europa l’any 2020 provingui de fonts d’energia renovables.

Altres reptes destacats de l’Europa actual serien, pel President, el canvi demogràfic, ja que dels 30 estats del món en els que baixa la població, 15 estan al continent europeu. També ho serien la supressió total de barreres per l’establiment d’un mercat comú més integrat, i simplificar les normes perquè la llei comunitària sigui més transparent i comprensible.


+ info a la web de Mola TV i a la web del Parlament Europeu