dimarts, 20 de març del 2007

El PE vol posar fi a la crueltat amb les foques

Cada any pel mes de març Canadà és focus de polèmica per la pràctica de la gran caça de foques. Amb el mercat de l’estètica i la moda com a principals destins, el 2006 es van matar uns 350.000 exemplars, una tercera part dels quals tenia menys de 3 mesos de vida. A més a més, a aquest fet s’uneix la crueltat, ja que moltes foques són escorxades vives per no malmetre’n la pell. Diverses organitzacions civils denuncien constantment aquesta activitat, així com des d’institucions europees com el Parlament Europeu.

L’eurocambra ha reclamat recentment una moratòria sobre la importació, exportació i venta de qualsevol producte que provingui de la foca. I no és el primer cop ho fa. El setembre de l’any passat més de la meitat dels europarlamentaris van signar una Declaració Escrita on s’exigeix la suspensió del comerç de productes derivats de la foca, i un mes després, ho tornava a fer en un resolució de suport al Pla d’Accions pel Benestar Animal.

Amb tot alguns estats membres de la Unió Europa ja han pres mesures al respecte: Bèlgica s’ha convertit en el primer país que ha prohibit el comerç de productes provinents d’aquests animals, Alemanya treballa en aquesta línia, Itàlia i Luxemburg tenen un prohibició provisional, i altres països com el Regne Unit i Holanda estudien mesures similars. I és que la Unió Europa pot fer molt per aquesta causa en ser el primer mercat del món dels productes derivats de la foca.


+ info a la web de Mola TV i a la web del Parlament Europeu

1 comentari:

Anònim ha dit...

El parlamento europeo va un poco tarde. Yo ya hace más de 10 años que oigo a hablar de parar con las matanzas de focas. Y por lo que veo aún seguimos igual. ¿qué puntos quiere sumar ahora Europa?