dimecres, 14 de març del 2007

La UE reduirà un 20% les emissions de gasos d’efecte hivernacle

Els caps d’estat i de govern de la Unió Europea s’han compromès ha reduir un 20% les emissions de carboni d’aquí al 2020. L’objectiu és el més ambiciós del món que s’ha aprovat mai en matèria mediambiental, i col·loca a la Unió Europea a l’avantguarda de la lluita contra el canvi climàtic.

Els líders europeus entenen que la disminució dels gasos d’efecte hivernacle és necessària per evitar, en paraules de la cancellera alemanya, Angela Merkel, una catàstrofe humana. Per aquesta raó, els mandataris també s’han compromès a augmentar l’eficiència energètica un 20%, l’ús dels biocombustibles en un 10%, i que com a mínim el 20% de l’energia consumida provingui de fonts renovables.

Si bé l’acord sobre els objectius va ser unànime, la forma d’aconseguir-los encara està per decidir. El motiu és que cada país té la seva pròpia experiència en biocombustibles i energies renovables. Amb tot, els líders europeus no només esperen complir l’objectiu sinó exportar la idea a altres països industrialitzats, i reduir encara més les emissions de carboni.


+ info a la web de Mola TV i a la web de la Comissió Europea