divendres, 16 de març del 2007

El PE recolza el projecte d’acord entre la UE i els EUA sobre transport aeri

El Parlament Europeu ha donat suport al nou projecte de transport aeri entre la Unió Europea i els Estats Units. Els eurodiputats consideren que l’acord és favorable i que beneficiarà als consumidors. En què? Doncs en qüestions com les següents.

En primer lloc, la proposta inclou l’aviació dins el sistema de drets d’emissió de gasos, de manera que servirà per reduir l’impacte del sector en el canvi climàtic. També hi ha acord per tractar la contaminació acústica. En aquest punt, el text marca un treball conjunt amb els Estats Units per reduir el soroll i alhora les emissions dels avions.

En temes més pràctics, el document aposta per aplicar un únic control a passatgers i equipatge, de manera que només s’efectuï en el lloc d’inici del viatge. Finalment, també fa una crida per aconseguir normes que garanteixin la intimitat i la protecció de dades.

Tot i així, el projecte d’acord de transport aeri entre la Unió Europea i els Estats Units no ha rebut el vist-i-blau complet del Parlament. L’eurocambra ha refusat un paràgraf que instava a l’eliminació de les recents mesures de seguretat en matèria de líquids.


+ info a la web de Mola TV i a la web del Parlament Europeu