dijous, 29 de març del 2007

La CE dóna suport als serveis de transport de mercaderies que reduixen la congestió a les carreteres i l’impacte mediambiental

Parlem de l’aposta de la Unió Europea per fomentar els sistemes de transport més respectuosos amb el medi ambient, al mateix temps que serveixin per descongestionar el trànsit. Si ahir ressaltàvem el propòsit d’una Xarxa Ferroviària Transeuropea, avui ens fem ressò de la crida per fomentar qualsevol servei de transport de mercaderies que eviti la carretera.

Entrant en matèria: La Comissió Europea ha llançat el segon programa Marco Polo, i anima a les companyies emprenedores a presentar propostes de nous serveis de transport de mercaderies. Les condicions essencials són dues: Presentar alternatives al transport per carretera, o almenys aconseguir descongestionar-lo, i reduir l’impacte en el medi ambient. Només els millors projectes que siguin capaços de reunir aquestes dues premisses tenen possibilitats d’aconseguir una subvenció.

L’objectiu general del programa Marco Polo és ajudar a les empreses en l’inici de nous serveis, i en el transport per mar, canals d’aigua o ferrocarrils. La política de transport de la Unió Europea camina en aquesta direcció, fomentant els serveis que redueixen tant la congestió del trànsit com l’impacte en el medi ambient. La prova és que, a banda d’ampliar els camps d’acció, el pressupost del programa Marco Polo s’ha incrementat i ha passat de 35 a 57 milions d’euros.


+ info a la web de Mola TV i a la web de la Comissió Europea