dimarts, 27 de març del 2007

La celebració dels 50 anys de la UE dóna a llum la Declaració de Berlín

Després de les celebracions del cap de setmana (24 i 25 de març) del 50 aniversari de la Unió Europea, des de la capital alemanya, país que ostenta la presidència de torn, ens arriba el document que posa els ulls en el futur: La Declaració de Berlín.

El text consta només de 2 pàgines, i està firmat per la canceller alemanya, Angela Merkel, el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, i el president del Parlament Europeu, Hans-Gert Poettering.

La Declaració de Berlín comença recordant l’èxit de la reunificació europea, que ha comportat una època de pau i estabilitat com mai ha viscut el continent. Després continua amb els valors de la Unió Europea, inspirats en la Carta dels Drets Humans, i amb la descripció del seu funcionament. La Declaració dedica finalment a senyalar els reptes del futur, com la lluita contra el canvi climàtic, i contra el terrorisme, i aposta per la resolució pacífica dels conflictes. Per últim, també és un reflex de la voluntat política d’acostar Europa als europeus.

El document, que no menciona la Constitució Europea, també crida l’atenció per un altre aspecte: Fixa les eleccions a l’Eurocambra, la primavera de 2009, com la data límit per dotar a la Unió Europea de fonaments comuns renovats. És a dir, dos anys de feina dura per actualitzar-se.


+ info a la web de Mola TV

1 comentari:

Anònim ha dit...

depèn de qui arribi ara al govern francès, amb la retirada de chirac, el futur de la constituci´europea perilla.