divendres, 23 de març del 2007

Els líders europeus es reuneixen a Berlín per celebrar el 50 aniversari de la UE

Aquest cap de setmana arriba la data dels 50 anys de la Unió Europea. Fa mig segle, sis països europeus van firmar el Tractat de Roma, el bressol a partir del qual s’ha construït l’actual Unió Europea, que ja suma 27 estats membres. Una Europa que d’ençà i a data d’avui viu una època de prosperitat que la història del continent mai havia contemplat.

Per celebrar un aniversari tant especial, aquest cap de setmana els dirigents de la Unió Europea es reuniran a Berlín i emetran una declaració política sobre els valors i les aspiracions per l’Europa del futur. La coneixerem com “La Declaració de Berlín”.

Encara que de moment el text és inèdit, amb molta probabilitat el document recordarà les fites aconseguides fins ara, sobretot la pau i l’estabilitat al continent, amb una mirada als propers 50 anys. També subratllarà els valors i els principis comuns en que es basa el projecte europeu, juntament amb la seva determinació política.

D’altra banda, el Comitè de les Regions celebra aquests dies la seva sessió commemorativa del 50è aniversari a Roma, un altre dels principals escenaris de l’esdeveniment. Els representants territorials enviaran la seva pròpia Declaració als mandataris reunits a Berlín amb els temes i objectius que les autoritats regionals i locals consideren prioritaris i com aconseguir-los.


+ info a la web de Mola TV i a la web dels 50 Anys de la UE