dijous, 8 de març del 2007

Un informe del PE reclama un certificat pels aliments biològics

Un dels sectors agrícoles més dinàmics d’Europa és l’agricultura biològica. És a dir, aquella en la que no s’utilitzen pesticides. A la Unió Europea un 3 i mig per cent de la superfície agrícola està dedicada a aquests cultius. A més a més, tant la proporció d’aquesta superfície com la demanda augmenta any rere any.

La Comissió Europea va presentar fa uns anys un Pla d’Acció sobre aliments i ramaderia orgànica per facilitar el desenvolupament del sector, i fa poc, el Parlament Europeu ha publicat un informe que vol millorar la informació sobre aquests productes. Com? Doncs mitjançant la certificació i l’etiquetatge.

Entre altres qüestions, el text recomana l’obligació d’incloure a les etiquetes el logotip europeu que distingeix els aliments que contenen un 95% de components orgànics. A més a més, l’etiquetatge hauria de reflectir la procedència del producte i els criteris de qualitat sota els que ha estat elaborat.

El document serà sotmès a votació a finals de mes. Després seran els ministres d’Agricultura dels 27 estats membres els qui fixaran la postura final de la Unió Europea.


+ info a la web de Mola TV i a la web del Parlament Europeu