dimecres, 7 de març del 2007

Preocupació pels efectes del canvi climàtic a l’Àrtic

L’escalfament del planeta és un problema global que figura a la majoria d’agendes polítiques del món. En aquest sentit diversos actors compromesos s’han reunit recentment en la primera conferència interparlamentària sobre la Dimensió Nòrdica de la política europea.

Els assistents a la reunió, representants dels Parlaments dels Estats membres de la Unió Europea, Noruega, Islàndia, Rússia i Canadà, es van mostrar preocupats pel canvi climàtic en la vulnerable regió dels mars Àrtic i Bàltic. L’informe final alerta que el ràpid escalfament en aquest fràgil entorn natural no només és un indicador del canvi climàtic, sinó que les conseqüències negatives podrien notar-se a escala mundial, i reclama mesures urgents contra l’escalfament global.

De fet, fa poc la Unió Europea ha adoptat dos mesures en aquesta direcció. A partir de 2011, les aerolínies que operin dins la Unió hauran de participar en la bossa de quotes de CO2. La segona, en fase d’estudi, és que els fabricants redueixin les emissions dels seus motors de manera obligatòria l’any 2012.


+ info a la web de Mola TV i a la web del Parlament Europeu