divendres, 30 de març del 2007

La CE proposa acabar amb el malbaratament dels recursos pesquers

Massa sovint els vaixells de pesca arriben a la costa carregats amb espècies que després no poden vendre i s’han de llençar. Això és conseqüència de la pesca accessòria, és a dir, la pesca que capturen de manera involuntària juntament amb la desitjada. El fenomen suposa un impacte mediambiental i un contratemps pels pescadors.

Per aquests motius la Comissió Europea ha adoptat una mesura per reduir les captures accessòries i eliminar els descartaments o rebuigs en les pesqueries europees. Els percentatges de rebuig a Europa varien considerablement, sent insignificants en algunes pesqueries costaneres i arribant a xifres entre el 70 i el 90% de les captures en algunes pesqueries d'arrossegament.

El plantejament de la Comissió suposa l'adopció d'una prohibició progressiva dels descartaments per cada pesqueria, i l'establiment de normes sobre el màxim acceptable de captures accessòries. La idea vol incentivar als pescadors a pescar únicament el que es pugui comercialitzar. El debat sobre com arribar a aquests objectius continuarà fins a finals de 2007 i les primeres mesures proposades podrien presentar-se el 2008.


+ info a la web de Mola TV i a la web de la Comissió Europea