dijous, 1 de març del 2007

El PE aprova una resolució a favor dels dalit de l’Índia

El Parlament Europeu ha aprovat aquest mes de febrer una resolució a favor dels drets dels dalit, una casta social de l’Índia situada per sota de la resta. Són uns 167 milions d’habitants que pateixen aïllament, discriminació, violència i explotació, coneguts com "els intocables".

L’Eurocambra considera que l'aplicació de mesures de protecció dels dalit és "molt insatisfactòria", i insta al Govern de l’Índia a millorar el seu sistema de justícia penal pels delictes comesos contra els dalit.

En la resolució el Parlament Europeu també mostra la seva preocupació per la falta de compromís de la Unió Europea amb el Govern de l’Índia en relació a la discriminació de castes, i fa una crida al Consell Europeu i a la Comissió Europea perquè plantegin el tema en el marc de les cimeres amb l’Índia. El text també demana que els programes de desenvolupament de la Unió Europea al país asiàtic incloguin mesures específiques per a la inclusió de les minories.

No és la primera vegada que el Parlament Europeu reclama una major cooperació per millorar la situació dels dalit. L’any 2005 i 2006 es van signar resolucions amb aquest mateix objectiu.


+ info a la web de Mola TV i a la web del Parlament Europeu