dimecres, 7 de març del 2007

La CE aprova la nova “llista negra” de companyies aèries

La seguretat en tots els àmbits de l’aviació és un tema de permanent vigilància. En aquest camp, una de les línies de treball és la configuració d’una llista d’operadors aeris que tenen prohibit sobrevolar l’espai aeri de la Unió Europea per no complir els requisits mínim de seguretat. Popularment se la coneix com la llista negra de companyies aèries.

La llista, creada el 2006 després d’un estiu amb diversos accidents, es revisa cada tres mesos. L’objectiu és oferir protecció davant la inseguretat del transport aeri, al mateix temps que incentiva a les companyies amb deficiències a posar-se al dia.

En aquest sentit la darrera actualització destaca perquè dues companyies han desaparegut de la llista negra, per aplicar amb èxit mesures de seguretat satisfactòries. Una cinquantena més també cauen de la llista, però per cessament de la seva activitat.

D’altra banda, la llista actualitzada restringeix el vol a deu nous operadors, i limita parcialment l’activitat d’altres companyies com Pakistan International Airways. De fet la nova llista actua sobretot en línies aèries africanes i asiàtiques.


+ info a la web de Mola TV i a la web de la Comissió Europea

1 comentari:

Unknown ha dit...

Hola! em podríeu dir si és pública aquesta llista? Seria un factor a tenir en compte quan viatgem a països estrangers. Gràcies! Anna Solé