dimarts, 27 de març del 2007

La CE inicia un procediment judicial contra l’estat espanyol per diverses infraccions de la legislació mediambiental comunitària

La Comissió Europea ha decidit iniciar un procediment judicial contra l’estat espanyol per tres casos d’infraccions mediambientals. Són sobre l’eliminació il·legal de residus d’un abocador, la protecció d’hàbitats naturals, i la prevenció dels efectes negatius dels abocadors.

El primer cas ens situa a l’illa canària de La Gomera, on un abocador incompleix diverses mesures comunitàries sobre el tractament de residus. Segons una sentència, l’abocador constitueix un greu perill pel medi ambient i la salut pública. Com que l’estat espanyol encara no n’ha iniciat el tancament, la Comissió ha enviat un últim advertiment que podria acabar amb sancions econòmiques.

El segon cas cita les obres d’ampliació i millora de la carretera M-501 a Madrid. Aquí la Comissió considera que no s’ha efectuat un estudi d’impacte combinat dels diferents subprojectes, així com cap avaluació en un d’ells. En conseqüència, s’obvia els efectes a les zones naturals circumdants.

Per últim, la Comissió Europea insta a l’administració espanyola a clausurar i descontaminar els abocadors il·legals, calculats en uns 37.000. L’estat espanyol ha adoptat mesures per lluitar contra aquesta situació, però un gran nombre dels abocadors il·legals segueixen oberts a dia d’avui.


+ info a la web de Mola TV i la web de la Comissió Europea