dijous, 8 de març del 2007

Europa amb les europees en el Dia Internacional de la Dona

Malauradament la igualtat és un dret que en el món laboral privat encara no està garantit. En igualtat de condicions, una dona pot guanyar un 25% menys que un home fent la mateixa feina. Però no cal recórrer a les dades per constatar la realitat. Quantes organitzacions coneixeu que tinguin dones en càrrecs directius?

Aquest 8 de març és el Dia Internacional de la Dona, i arreu d’Europa es preparen actes per denunciar la persistent discriminació de la dona a la feina. Un exemple és l’exposició “Dones Europees” de la fotògrafa i cineasta Bettina Flitner, que s’exhibirà a la seu de Brussel·les del Comitè Econòmic i Social Europeu i del Comitè de les Regions.

L’exposició és una galeria de retrats de 65 dones europees del món de la cultura, l’empresa, la política i la societat civil. Dones que amb la seva aportació han contribuït a donar forma a l’Europa actual. Entre les figures destacades hi ha la canceller alemanya Angela Merkel, que inaugurarà l’exposició.

D’altra banda, el Comissari d’Igualtat d’Oportunitats, Vladimír Spidla, també en motiu del Dia Internacional de la Dona, es reunirà amb algunes col·legues dones per parlar dels avenços i reptes de la dona en política. I és que en tots els camps les dones han de tenir les mateixes oportunitats que els seus col·legues masculins. Ni més, ni menys.


+ info a la web de Mola TV i a la web de la Comissió Europea

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sí el dia del treballador, és festiu (1 de maig). Per què el dia de la dona treballadora (8 de març) no ho és? Per què les dones han de treballar el dia 8 de març en comptes de poder-se reivindicar i sortir al carrer?

Anònim ha dit...

Perquè com a treballadores ja teniu el Primer de Maig. Els homes tampoc no tenim cap dia per fer festa, ni tampoc una jornada de lluita perquè mai no l'hem necessitat.