dimarts, 6 de març del 2007

European Border Breakers Awards: La música que traspassa fronteres

Molts estem d’acord amb l’afirmació que la música és un llenguatge universal. Si no fos així, no existirien concursos com l’European Border Breakers Awards, els EBBA, que podem traduir com els "Premis als europeus que trenquen fronteres”.

El certamen dóna l’oportunitat als deu guanyadors de comercialitzar el seu primer àlbum a la Unió Europea, fora del seu país d’origen. Es celebra des de l’any 2004 a la localitat francesa de Cannes en el marc de la fira mundial MIDEM, una trobada que serveix als guardonats per fer contactes i als Ministres de Cultura de la Unió Europea per reunir-se de manera informal amb els professionals de la indústria musical.

A part de l’European Border Breakers, la Unió Europea dóna suport a la indústria i als artistes concedint ajudes per finançar fires paneuropees i projectes per divulgar la música europea en tot el món. La importància de la música també la podem mesurar amb dues dades: Més de 600.000 persones treballen en aquest sector a la Unió Europea, i un 60% dels europeus l’escoltem diàriament.


+ info a la web de Mola TV i a la web de la Comissió Europea