dimecres, 14 de març del 2007

El PE reclama igualtat d’oportunitats entre homes i dones

Recentment s’ha commemorat el Dia Internacional de la Dona. Al llarg del continent europeu s’han celebrat diferents actes i activitats per posar de relleu les desigualtats que persisteixen entre dones i homes, sobretot en l’àmbit laboral.

El Parlament Europeu ha estat un dels escenaris d’aquestes reivindicacions, i també un dels protagonistes. L’altre dia els eurodiputats van debatre un informe sobre la fulla de ruta de la Comissió Europea per a la igualtat entre homes i dones.

Sobre la posició del Parlament respecte la fulla de ruta, l’informe reclama mesures efectives que garanteixin la igualtat, com per exemple, estratègies de promoció de les iniciatives empresarials de les dones, l’establiment d’una baixa per paternitat obligatòria o l’obertura nocturna d’algunes guarderies.

En els últims 30 anys s’ha produït un avanç important dels drets de les dones, però encara queden molts fronts oberts: La dona segueix cobrant un 15% menys que un home per la mateixa feina, la violència de gènere traspassa fronteres i persevera el tràfic de dones. Aquest 2007, any europeu de la igualtat d’oportunitats, és una bona ocasió per seguir treballant amb més força.


+ info a la web de Mola TV i a la web del Parlament Europeu

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El que està realment bé és q per fi hagin retirat l'anunci de D&G, que recreava, amb tot el glamour i estètica que vulgueu, una violació col·lectiva. El que s'ha de cambiar primer és aquesta mentalitat tan masclista que ens vénen inculcant des de petits. Molts homes i moltes dones encara no entenen el perquè de la retirada...diuen que tan sols era una provocació...ho veieu? un símil de violació és absolutament ofensiu i no inofensiu.

Anònim ha dit...

la verdad es que, en un país en el que el asesinato de mujeres a manos de amos severos que dicen amarlas se está convirtiendo en un siniestro deporte nacional, la sensibilidad hacia estos asuntos está a flor de piel.