dimarts, 13 de març del 2007

La CE obre la via a la nova Directiva sobre mitjans audivisuals sense fronteres

Cada cop més l’evolució tecnològica propicia noves possibilitats. En el camp audiovisual, per exemple, emergeixen en l’actualitat nous serveis com el vídeo a la carta, la televisió mòbil, i altres serveis audiovisuals a través de la televisió digital. Les institucions europees entenen que les novetats són necessàries i positives, com d’igual manera ho són unes regles de joc adequades.

Per crear condicions de competència equitatives per als serveis audiovisuals emergents, la Comissió ha fet públic el text consolidat de la Directiva “Televisió sense fronteres” actualitzada. Després de la primera lectura al Parlament Europeu i al Consell, actualment existeix un ampli consens amb la Comissió sobre el futur marc jurídic del sector audiovisual europeu.

La nova normativa, que ha vingut propugnant sobretot el Parlament Europeu, constitueix una resposta a l'evolució tecnològica que comentàvem. Amb la nova Directiva, els realitzadors europeus d'obres cinematogràfiques i de televisió gaudiran de major flexibilitat per a produir continguts digitals, que poden oferir als consumidors de manera gratuïta a mercè de la publicitat.

Al mateix temps el document reforça els pilars del model audiovisual europeu: La diversitat cultural, la protecció dels menors, la defensa dels consumidors, el pluralisme dels mitjans de comunicació, i la lluita contra la incitació a l'odi racial o religiós. La Comissió proposa així mateix que es garanteixi la independència de les autoritats nacionals de regulació dels mitjans de comunicació.


+ info a la web de Mola TV i a la web de la Comissió Europea