divendres, 2 de març del 2007

Neix el primer organisme paneuropeu de finançament de la investigació

El Consell Europeu d'Investigació, CEI en les seves sigles, s’ha inaugurat oficialment el febrer d’enguany a Berlín, amb motiu d'una conferència celebrada en aquesta ciutat. Es tracta del primer organisme paneuropeo de finançament de la investigació puntera que obrirà noves perspectives als investigadors més insignes i creatius de tot el món.

El CEI està dirigit per 22 científics de renom, sota la presidència de Fotis Kafatos, professor de l'Imperial College de Londres, i realitza les seves activitats dins del Setè Programa Marc d'Investigació de la Unió Europea. Aquest programa compta amb un pressupost de 7.500 milions d'euros per fomentar la investigació d'avantguarda.

L’organisme paneuropeu persegueix la creació d'un sistema d'investigació integrat i eficaç, i s'integra en el model d'una societat del coneixement competitiva a escala mundial promogut per la Unió Europea. El Consell Europeu d’Investigació actuarà paral·lelament als programes nacionals de finançament de la investigació, amb la finalitat de superar obstacles, generar ocupació i mantenir els llocs de treball ja existents.

Segons Janez Potočnik, Comissari d'Investigació, “alguns dels majors descobriments científics i els avanços més notables en l'àmbit del coneixement només van ser possibles després de donar a una gran idea el temps i l'espai necessaris per al seu desenvolupament”.


+ info a la web de Mola TV i a la web de la Comissió Europea