dijous, 29 de març del 2007

Pagar amb targeta o fer transferències a l’eurozona, com fer-ho a casa

En l’actualitat podem viatjar als 13 països de l’eurozona sense necessitat de canviar de divisa, gràcies a l’ús de l’euro. Però quan ens trobem en algun d’aquests països i necessitem recórrer a una entitat bancària per treure diners, els recàrrecs i les condicions són les mateixes que si ens trobem en qualsevol país estranger.

Per corregir aquest fenomen, els ministres europeus d’Economia han arribat a un compromís: Els europeus podran pagar amb targeta o fer transferències bancàries a la zona euro en les mateixes condicions que en els seus països d’origen.

Abaratir i facilitar les tedioses operacions financeres transfrontereres és el primer pas i imprescindible cap a la creació de l’Espai únic de pagaments a la Unió, que entrarà en vigor a finals de 2009. Un mercat únic del que es beneficiaran, a part dels 27, Suïssa, Liechtenstein, Noruega i Islàndia. La directiva a més obre les portes del mercat financer a nous proveïdors com operadors de telefonia mòbil o cadenes de distribució. Un altre dels objectius és facilitar les fusions bancàries dins de la Unió Europea i unificar criteris d’avaluació per reduir les possibles interferències polítiques. La mesura suposarà un estalvi d’entre 50 i 100 mil milions d’euros l’any.


+ info a la web de Mola TV i a la web de la Comissió Europea