divendres, 9 de març del 2007

La Torre Agbar s’il·luminarà amb els colors de la bandera europea

La Torre Agbar s'ha convertit en un nou símbol de la capital catalana i, per una nit, també serà símbol de l'Europa unida: L’edifici ideat per l’arquitecte francès Jean Nouvell s'il·luminarà, el proper 23 de març, amb els colors de la bandera europea.

El mosaic de llums de la Torre Agbar serà l'acte central a Catalunya de la celebració del 50è aniversari de la signatura del Tractat de Roma, el primer capítol de la creació de la Unió Europea. Els llums de la Torre s'encendran amb els colors de la bandera europea a partir de les vuit del vespre, i l'espectacle es convertirà en protagonista de l'skyline nocturn de la ciutat. Si teniu ocasió, no deixeu de contemplar aquest esdeveniment.

La il·luminació de la torre anirà acompanyada d'un acte institucional de celebració de mig segle de projecte europeu, que comptarà amb la presència del president de la Generalitat, José Montilla, el comissari d'Economia, Joaquín Almunia, i el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manel Camós, entre d'altres personalitats de les institucions i la societat civil.

Aquest 2007 es compleixen 50 anys de la signatura del Tractat de Roma, signat el 25 de març de l'any 1957. Sis països (Alemanya, Bèlgica, França, Itàlia, Luxemburg i els Països Baixos) van acordar, amb aquest tractat, la creació de la Comunitat Econòmica Europea. Avui, mig segle més tard, ja són 27 els països que formen part de la Unió Europea.

+ info a la web de Mola TV i a la web de la Comissió Europea

3 comentaris:

Anònim ha dit...

ostres! m'agrada molt aquesta proposta! jo vaig disfrutar molt amb les campanades de cap d'any a la torre agbar i segur que l'espectacle, valgui la redundància, serà espectacular

Anònim ha dit...

Espero que ho pugui veure per la televisió, perquè surto de la feina massa tard...i no podria anar-hi.

Anònim ha dit...

Está molt bé això de tenir un edifici que parli amb els colors...i ara penso, perquè no va tenir la senyera el dia Nacional?...potser més endavant..