dimarts, 6 de març del 2007

L’Agència dels Drets Fonamentals de la UE dóna els primers passos

Els europeus gaudim d’una sèrie de drets fonamentals: La llibertat, la igualtat, la justícia, etc. Tots estan recollits en la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea. Però com estan garantits els nostres drets?

Existeixen diversos mecanismes, l’últim d’ells, l’Agència dels Drets Fonamentals de la Unió Europea. La funció d’aquest organisme és defensar els drets civils, polítics i socials dels europeus que recull la Carta de Drets Fonamentals.

A més a més de defensar els nostres valors bàsics, una de les principals tasques de l’Agència consisteix en familiaritzar els ciutadans amb els seus drets. En aquest sentit, el treball de l’Agència busca reunir protagonistes del camp dels drets humans, recopilar i analitzar informació i investigar, amb la finalitat última d’oferir assessorament a les institucions i estats membres en l’elaboració de normatives.

L’Agència ha començat la seva activitat aquest mes de març, i reprèn la feina de l’Observatori del Racisme i la Xenofòbia de la Unió Europea. A mesura que passi el temps, l’organisme anirà ampliant gradualment el seu àmbit de treball.

L’atenció de l’Agència dels Drets Fonamentals se centra en el Dret comunitari, de manera que la seva activitat no entra en conflicte amb el Consell d’Europa, la primera autoritat del continent en drets humans.


+ info a la web de Mola TV i a la web de la Comissió Europea