dimecres, 28 de març del 2007

La CE aprova una ajuda humanitària de 8 milions d’euros per Zimbabwe

La Comissió Europea ha aprovat un pla d’ajuda humanitària per enguany destinada a Zimbabwe valorada en 8 milions d’euros. L’objectiu és reduir l’impacte d’una crisi continuada que pateixen els grups de població més vulnerables. És a dir, persones que viuen amb el virus de la SIDA, orfes i altres menors que requereixen atenció, gent gran, vídues, llars on un menor exerceix de cap de família i persones desplaçades.

La profunda crisi que afecta Zimbabwe té moltes cares: Un govern pobre, una economia que trontolla amb un dels índexs d’inflació més gran, el SIDA que, com dèiem, és una autèntica pandèmia, l’alimentació no garantida i unes condicions meteorològiques erràtiques entre altres. Per dir només una dada: Un de cada sis ciutadans del país africà necessita assistència alimentària, molts d’ells orfes malalts de SIDA.

Per aquest motiu la Unió Europea, a banda dels 8 milions d’euros aprovats d’ajuda global, té prevista una segona partida econòmica centrada en ajuda alimentària per valor de 10 milions d’euros. A data d’avui la Unió ha destinat des de 2002, incloent els dos d’enguany, un total de 7 projectes d’ajuda per Zimbabwe, que sumen gairebé 100 milions d’euros. La Comissió creu sens dubte que cal continuar amb el subministrament d’ajuda humanitària als grups vulnerables del país.


+ info a la web de Mola TV i a la web de la Comissió Europea