dijous, 15 de març del 2007

580 alumnes debaten en el PE en el Dia Europeu de les Víctimes de Terrorisme

El Parlament Europeu ha guardat aquesta setmana un minut de silenci en memòria de les víctimes del terrorisme. L’11 de març de 2004 un atemptat amb bombes a diferents trens a Madrid deixava gairebé 200 víctimes mortals i commocionava la ciutadania europea. L’eurocambra commemora d’ençà la data com el Dia Europeu de les Víctimes de Terrorisme.

Abans d’iniciar la sessió del dia, el president del Parlament Europeu, Hans-Gert Pöttering, va donar la benvinguda a 580 escolars procedents de Madrid, Londres, Estrasburg i de la localitat alemanya de Kreis. Els estudiants van protagonitzar els seus propis debats sobre com combatre el terrorisme en una societat multicultural. La comunicació, l’educació i el diàleg van ser algunes de les claus que els joves europeus van aportar a l’hemicicle.

En el seu discurs d’homenatge, Pöttering es va solidaritzar amb totes les víctimes innocents de qualsevol terrorisme, i va remarcar que per ser eficaços en aquesta lluita, Europa ha d’anar més enllà de la cooperació actual fent servir tots els instruments legals a l’abast.


+ info a la web de Mola TV i a la web del Parlament Europeu