dimecres, 21 de març del 2007

La UE actua el 2006 (2a part)

L’altre dia vam presentar una selecció d’accions de la Unió Europea desenvolupades l’any 2006: Les mesures perquè els consumidors comptin amb la màxima informació dels aliments que compre, la reducció del risc en la creació i l’ús de les substàncies químiques, i les intervencions de la Unió Europea en zones en crisis com la República Democràtica del Congo i en el sud del Líban. Avui continuem amb el repàs, i abordem tres àrees més on la Unió Europea ha dedicat esforços el 2006.

Trucades itinerants més barates
La Comissió Europea ha actuat de manera decisiva per reduir la despesa de l’ús del telèfon mòbil en un altre país de la Unió. Els preus han començat a caure i les grans baixades arribaran durant el 2007.
Els operadors de telefonia mòbil cobren de mitjana quatre vegades més per una trucada itinerant, un fenomen impropi d’un mercat comú integrat. Per això la Unió Europea ha intervingut, amb mesures que significaran descensos del 70% en els preus.

Més feines en serveis en competència justa
Els governs de la Unió Europea i el Parlament Europeu ha arribat a un gran acord per facilitar a les empreses instal·lades en un estat membre establir-se en un altre país o oferir els seus serveis a clients en d’altres països.La nova llei ajuda a crear un mercat comú europeu pel comerç de serveis com ja s’ha fet amb el de mercaderies.
El sector serveis representa amb la seva varietat el 70% de l’activitat econòmica de la Unió. S’espera que un cop s’adopti, la llei permeti crear uns 600.000 nous llocs de treball.

Retall del preu del sucre
La Unió Europea ha introduït mesures a llarg termini per reduir el preu del sucre i acabar amb la sobreproducció com a part del seu programa per reformar la costosa Política Agrària Comuna. Els retalls en la producció portaran més equilibri entre l’oferta i la demanda, ja que la necessitat de sucre a Europa es pot cobrir amb la producció europea i la importació de països productors. Sense canvis durant 40 anys, el sistema d’ajudes de la Unió al sucre ha comportat uns preus interns tres vegades superiors al nivell mundial.


+ info a la web de Mola TV i a la web de la Comissió Europea