dijous, 15 de març del 2007

Celebració amb gols dels 50 anys de la UE

Si existeix un esport que desperta les mateixes passions arreu d’Europa, aquest és se’ns dubte el futbol. Per aquest motiu no podia faltar entre els actes de celebració dels 50 anys de la Unió Europea i, aquesta setmana, els millors futbolistes europeus han delectat als seguidors de tot el continent amb un magnífic partit entre el Manchester United i un combinat de la UEFA batejat amb el nom d’Europa XI.

Més de 20 cadenes de televisió europees van retransmetre en directe l’enfrontament, que va acabar amb el resultat de 4 gols a 3 a favor de l’equip anglès. Fins a 74.000 espectadors van assistir a l’estadi per presenciar en directe el partit del 50è aniversari, on tots tots els diners recaptats es destinaran íntegrament a la fundació del Manchester.

Un dia abans de l’enfrontament benèfic, el president la UEFA Michel Platini es va reunir amb el president de la Comissió Europea Durao Barroso i li va demanar col·laboració per combatre els brots de violència i racisme en el futbol. A més a més, Platini va obsequiar a Barroso amb una samarreta amb el dorsal 27, en honor als 27 estats que formen la Unió Europea 50 anys després de la signatura del Tractat de Roma.


+ info a la web de Mola TV i a la web de la Comissió Europea