dimecres, 28 de març del 2007

Els joves reclamen més democràcia a la Unió Europea

Si recordeu, un dels actes programats el cap de setmana en motiu del 50 aniversari de la Unió era una Cimera de la Joventut a Roma. Doncs bé, els més de 200 assistents, provinents de tots països europeus van recollir en una Declaració les seves conclusions, resumides en la idea d’aprofundir en la democràcia europea.

Algunes de les reclamacions dels joves europeus passen per una educació accessible a tots, un desenvolupament sostenible i un major finançament per les ONG’s. Al mateix temps, els participants a la Cimera de la Juventut reivindiquen una reforma de les institucions europees, com dotar de més poders al Parlament Europeu.

Dividits en grups de treball, els joves van recollir les conclusions finals sobre el futur de la Unió Europea en la batejada Declaració de Roma. El document es va fer arribar el mateix cap de setmana als 27 líders europeus reunits a Berlín pels actes del 50 aniversari de la Unió Europea. A més a més, també s’ha enviat a totes les institucions comunitàries, i serà debatut per diverses comissions parlamentàries.


+ info a la web de Mola TV i a la web del Parlament Europeu

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo també sóc un jove europeu i no m'he assebentat d'aquesta cimera. Crec que falta molta informació respecte les activitats, funcions i institucions de la UE.